Parteneri

GRĂDINIȚA ELITE ARE URMĂTORII PARTENERI

PARTENERIAT cu FASTRACKIDS ce cuprinde următoarele proiecte: FastTrack Explorers (2-4 ani), FasTrack Discoverers (copii cu vârste 3-5), FasTrack Fundamentals (3-8 ani);


ACORD de COLABORARE cu EDITURA LONGMAN, în cadrul căruia cadrele didactice din grădiniţă participă la workshop-uri precum: “Engaging Young Learners”, “Baked Potatoes and Graded Readers” – How we can enrich reading for students, “Movie Time Projections”, etc;


ACORD de COLABORARE cu postul de copii EURO KID TV pentru filmări emisiuni de copii;


PARTENERIAT cu PĂRINŢII „ÎMPREUNĂ PENTRU COPIII NOŞTRI” ce a avut drept scop eficientizarea relaţiei familie – grădiniţă şi stabilirea unor principii de bază comune ce trebuie respectate în formarea personalităţii copiilor. Părţile implicate au fost mai multe: părinţi, bunici, copii, educatoare, consilier educaţional, anturajul social al copilului.


ACORD DE COLABORARE cu TRUSA PENTRU PĂRINŢI (S.C. ANSARA EVENT SRL) şi INTERNAŢIONAL EDUCATION BRIDGE Ltd.;


Participarea la PROIECTUL EDUCAŢIONAL „CARAVANA PROFESOR GARFIELD TE ÎNVAŢĂ”, desfăşurat în cadrul Convenţiei de colaborare între MECTS şi SC MEDIADOCS PUBLISHING SRL;


PARTENERIAT EDUCAŢIONAL „SĂ CREŞTEM ZÂMBETE SĂNĂTOASE” cu CABINETUL STOMATOLOGIC DENTESTET 4 KIDS;


PARTENERIAT cu PĂRINŢII: ” SĂNĂTATEA, BUNUL CEL MAI DE PREŢ” ;


PARTENERIAT EDUCAŢIONAL cu ASOCIAŢIA UMANITARĂ FABORISA, începând cu luna aprilie 2012, parteneriat ce şi-a propus să ajute copiii defavorizaţi de familie şi societate. Banii strânşi au fost folosiţi pentru campania de renovare a grupurilor sanitare din Cadrul Institutului de Pneumologie „Marius Nasta” – Secţia de copii din Strada Lacul Bucură, nr.40, sector 5, Bucureşti.


PARTENERIATE EDUCAŢIONALE CU GRĂDINIŢE din BUCURESTI şi din ŢARĂ ce au drept scop promovarea dialogului şi a colaborării între cadre didactice din unităţi diferite de învăţământ, urmărindu-se armonizarea condiţiilor specifice fiecărei şcoli/grădiniţe cu exigenţele sociale de ordin general;


PARTENERIAT EDUCAŢIONAL cu POLIŢIA RUTIERĂ ce a are drept scop cunoaşterea semnelor de circulaţie, respectarea regulilor de circulaţie şi cunoaşterea consecinţelor nerespectării regulilor de circulaţie.


Grădiniţa ELITE a fost prima grădiniţă din Bucureşti care a participat la CARAVANA EDUCAŢIONALĂ A FILMELOR ECOLOGICE GUERILLA VERDE organizată în PARTENERIAT CU MEDIA IMAGE FACTORY. Peste 10.100 de elevi şi studenţi au asistat la proiecţii. Guerilla Verde a fost deja în 16 oraşe şi a colaborat cu 90 de şcoli, 27 licee şi 11 universităţi din întreagă ţară. 

 
Guerilla Verde este parte integrantă a unui proiect mai amplu, denumit generic BETI (Better Education Through Innovation). Acest parteneriat a fost indirect cu mai multe autorităţi: Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei, Institutul de Sănătate Publică, Colegiul Medicilor, COPAC – Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România, Primăriile locale din oraşele aflate pe traseul caravanei.

Parteneri media: Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio Zu, TVR, Senso TV, Prevention, Men’s Health, Jurnalul Naţional, Doctorul Meu, Farmacia Ta, Tonică, ZIUA de Vest, Ziarul de Iaşi, Sănătatea TV, Reţeaua Info-Sănătate, CSR România, PR România, 121.ro, Roportal.ro, MedicalStudent.ro, SfatulMedicului.ro, Studenţie.ro, calificativ.ro, Port.ro, Bucureşteni.ro, IubescBrasovul.ro, bucureşteni.ro, clon.ro, tion.ro, stiridebine.ro, Transilvania Express, Sănătatea Media Group, Media Kompass, Zile şi Nopţi.

Grădiniţa ELITE a participat la CARAVANA EDUCAŢIONALĂ GUERILLA VERDE, ediţia a V-a şi a primit diplomă de participare pentru sprijinul acordat.


PARTENERIAT cu ECHIPA ”LEARN WITH MUSIC”, echipa ce aduce din Statele Unite ale Americii un program special, programul „The Music Class – Pups”. Acest program oferă pentru prima dată în România şansă unui curs de limba engleză prin muzică, joc şi mişcare pentru copii.


PARTENERIAT cu SLICK DRUM EVENTS ce promovează cu ajutorul instrumentelor de percuţie capacităţile de coordonare, imaginaţia şi urechea muzicală a copilului, precum şi încrederea în sine.


PARTENERIAT cu ASOCIAŢIA INTELIGENT, PITEŞTI-ARGEŞ. Organizarea şi desfăşurarea unor activităţi extraşcolare prin Concursurile Naţionale: Fii Inteligent la matematică, comunicare.organizare.ro, Orthofrancais, Labirintul Ficţiunii, Micii Exploratori, Micul Pieton.


PARTENERIAT cu ASOCIAŢIA MANIERES. Această asociaţie este un ONG format dintr-un grup de tineri care vor să aducă o schimbare în societatea românească prin promovarea şi revitalizarea bunelor maniere şi a etichetei.


PARTENERIAT cu PĂRINŢII numit “SĂPTĂMÂNA ECO”. Scopul acestui proiect este de a afla ce putem face pentru a contribui puţin, dar semnificativ, la protejarea mediului înconjurător. Înţelegerea problemelor de mediu nu se rezolvă de la sine. Pentru a percepe mediul la adevărata valoare, copiii trebuie să vină în contact cu natura, iar educaţia pentru protecţia mediului să fie privită că un „mod de viaţă”. Copiii trebuie să conştientizeze şi să-şi asume responsabilităţi în ceea ce priveşte mediul în care trăiesc.


PARTENERIAT cu MUZEUL NAŢIONAL DE ARTĂ. Prezentat în premieră în România, atelierul de sculptură Constantin Brâncuşi a fost conceput şi realizat de către specialiştii în educaţie ai Muzeului Naţional de Artă Modernă – Centrul Georges Pompidou din Paris şi donat anul acesta Muzeului Naţional de Artă al României, după ce a fost itinerat în mai multe ţări europene. Grupa mare a Grădiniţei ELITE a participat la acest atelier ce şi-a propus iniţierea ludică a copiilor în sculptură modernă.


PARTENERIAT cu HOCUS-POCUS pentru organizarea unor activităţi de creaţie şi interpretare artistică în grădiniţă.


PARTENERIAT cu MUZEUL DE GEOLOGIE. Timp de 6 luni, o dată pe lună, am participat la atelierele din cadrul proiectului “Maşina timpului geologic”. Fiecare atelier a constat într-o prezentare video, însoţită de explicaţiile reprezentanţilor muzeului, a unei ere geologice (animale şi plante specifice), urmată de o aplicaţie practică (pictură, modelaj, colaj).


PARTENERIAT cu FUNDAŢIA PENTRU ŞTIINŢE ŞI ARTE PARALELA 45, PITEŞTI, ARGEŞ: organizarea şi desfăşurarea Proiectului educaţional internaţional TIMTIM- TIMY.


PARTENERIAT cu PĂRINŢII numit “UNIVERSUL COPILĂRIEI”. Împreună cu părinţii grupelor mari am organizat în cadrul Grădiniţei Elite un atelier de creaţie în care, pe baza activităţilor de terapie ocupaţională, terapie multisenzorială, art-terapie şi ludoterapie, am reuşit să punem în valoare aptitudinile creative şi spiritul de echipă/competitiv, nu numai al copiilor, dar şi al familiilor lor.


PARTENERIAT cu PICTORUL MARIUS FRĂŢILĂ. Un proiect de ale cărui rezultate am fost foarte mândri a fost cel de Arte Plastice, coordonat de profesorul Marius Frăţilă. Obiectivele proiectului au fost: cunoaşterea şi utilizarea materialelor, a instrumentelor de lucru şi a unor tehici specifice artelor plastice, cunoaşterea şi utilizarea elementelor de limbaj plastic, recunoaşterea tipurilor de culori şi a nonculorilor în natură, pe imagini, pe paletă şi obţinerea amestecurilor; realizarea unor compoziţii libere şi nu în ultimul rând, dezvoltarea abilităţilor de relaţionare şi lucru în echipă. Vernisajul expoziţiei a fost celebrat în cadrul grădiniţei.


PARTENERIAT cu FABRICA DE CROISSANTE 7 DAYS- CHIPITA. De Ziua Copilului am vizitat această fabrică în Clinceni, jud Ilfov. Acolo copiii au aflat cum sunt produse croissantele atât de îndrăgite de ei, le-au degustat şi au primit şi “cadouri dulci”.


PARTENERIAT cu BABY SPA pentru organizarea cursurilor de înot pentru copii. Cu vârste cuprinse între 2 şi 5 ani, copiii descoperă beneficiile acestui sport prin intermediul unui antrenor profesionist şi a unor condiţii foarte bune oferite de acest club sportiv.


PARTENERIAT cu BAZA SPORTIVĂ SUD ARENA Bucureşti, sect.4 – pentru organizarea cursurilor de tenis pentru copii cu personal calificat.


PARTENERIAT cu SALINELE ROMÂNE BUCUREŞTI. În fiecare an, în primele două săptămâni ale lunii octombrie, în cadrul programului de dimineaţă, mergem la Salinele Române, singura salină din Bucureşti cu brevet de invenţie. Parteneriatul a luat naştere la sugestia unui părinte şi s-a dovedit în decursul timpului un foarte util proces de imunizare al copiilor la început de sezon rece. Avantajul major este că ne putem bucura de rezultatele terapeutice şi profilactice ale salinoterapiei chiar în Bucureşti, fără a mai deplasa copiii până la cea mai apropiată salină naturală din ţară, Salina Prahova.


PARTENERIAT cu MAGAZINUL ŞI DEPOZITUL “LUMEA COPIILOR”. Întrucât trebuie să aflăm cu câtă trudă sunt produse jucăriile noastre şi întreg drumul pe care ele îl parcurg de la fabrică la magazin, Grădiniţa ELITE a organizat o vizită în Lumea Jucăriilor. Am aflat cum sunt fabricate jucăriile, unde sunt depozitate, cum se sortează, se ambalează şi se etichetează.


PARTENERIAT cu MUZEUL CEASURILOR din PLOIEŞTI. Întrucât unul dintre proiectele pe care le-am desfăşurat a fost “Cum ne organizăm timpul”, am considerat benefic parteneriatul cu Muzeul Ceasurilor din Ploieşti. 
Aici am descoperit evoluţia mijloacelor de măsurare a timpului, de la primele “ceasuri” – cadranele solare, ceasurile arzătoare sau cu nisip – până la ceasornicele mecanice “antice” şi cele moderne şi în plus strămoşii jucăriilor mecanizate şi ale MP3-ului.


PARTENERIAT cu FUNDAŢIA „NOI ORIZONTURI FAMILIA”
 
Grădiniţa ELITE s-a implicat în proiectele de strângere de fonduri alături de Fundaţia NOI ORIZONTURI FAMILIA. După ce managerii acestei fundaţii, Christian Cournede şi Cristina Ştefănuţ, au fost invitaţi la una dintre şedinţele lunare cu părinţii, a fost impresionant modul în care au răspuns familiile copiilor din grădiniţa noastră la strângerea de fonduri pentru copii cu probleme. 
 
Prin urmare, începând cu anul trecut, strângem în mod periodic la grădiniţă hăinuţe şi jucării pentru copiii din câteva de la centrele de plasament de vârstă mică sau orfelinate din ţară. Pentru că recent Fundaţia Noi Orizonturi Familia a sprijinit renovarea secţiei de copii din cadrul Institutului de Oncologie Bucureşti, Grădiniţa ELITE a început deja strângerea de jucării, hăinuţe şi donaţii de bani pentru copiii aflaţi în această secţie.


PROTOCOL DE COLABORARE cu LICEUL ŞINCAI. În sala de festivităţi a liceului Şincai am desfăşurat serbările de sfârşit de an şcolar.


PARTENERIAT cu ASOCIAŢIA INTELIGENT, PITEŞTI- ARGEŞ. Colaborarea în vederea organizării şi desfăşurării de activităţi extraşcolare prin Concursul Naţional Micii Exploratori 1 şi Micii Exploratori 2.


PARTENERIAT cu NANA FARMVILLE, încheiat în mai 2012. Grădiniţa ELITE organizează periodic team-building-uri cu părinţi şi copii la Nana FarmVille, o fermă de cai la 60 km de Bucureşti. Echitaţia este recomandată copiilor pentru că:

 • acest sport îl determină pe copil să îşi formeze o anume schemă corporală, echilibru şi coordonare;
 • în acest mod, copiii petrec un timp mai lung în aer liber şi îşi dezvoltă simţul libertăţii;
 • hipoterapia sau terapia ecvestră are rezultate bine cunoscute în recuperarea şi chiar vindecarea copiilor cu dizabilităţi emoţionale şi sociale;
 • caii sunt animalele care ajută copiii cu retard mintal sau probleme de învăţare să asculte, să creeze o relaţie, să dezvolte încredere, să comunice;
 • trapul cailor nu poneilor! este recomandabil copiilor hiperactivi pentru că acest tip de mişcare îi determina să îşi menţină atenţia mai mult timp;
 • în ultimul rând, dar nu şi cel din urmă, trebuie să avem întotdeauna în vedere faptul că echitaţia a fost considerată dintotdeauna un sport nobil, care conferă ţinutei o anume eleganţă.

Întrucât ne place să fim la curent cu tot ce se întâmplă în lumea teatrului bucureştean, promovăm ideea spectacolului de teatru în rândul copiilor. GRĂDINIŢA ELITE A ÎNCHEIAT PARTENERIATE CU DIVERSE TEATRE PENTRU COPII: TEATRUL DINO PICCOLINOTEATRUL ZURLITEATRUL LIBELULATRUPA ALTFEL (ce pune în scenă poveşti specifice culturilor britanice sau germane şi desfăşoară spectacole în limbile engleză şi germană).


PROTOCOL de COLABORARE cu SC MEDIA ERC PRESS SRL ce constă în implicarea reprezentanţilor în acţiunile cu caracter educativ desfăşurate de grădiniţă (serbări, prezentări de carte, mese rotunde), pavoazarea holurilor grădiniţei cu materiale educative (planşe, imagini din poveşti, etc), participarea grădiniţei la spectacole organizate în cadrul târgurilor, saloanelor, expoziţiilor de profil.


PARTENERIAT cu FERMA ANIMALELOR, Pantelimon, Jud. Ilfov – activităţi educative extraşcolare.


CONVENŢIE de PRACTICĂ cu SC R4-CONSULTANŢĂ ŞI FORMARE PROFESIONALĂ SRL, prin care GRĂDINIŢA ELITE asigură prezenţa şi activitatea cursanţilor la cursurile de baby-sitting în cadrul grădiniţei.


PARTENERIAT cu CABINETUL MEDICAL ALSAIED BOBOCESCU EUGENIA. Lecţiile de acordare a primului ajutor sunt coordonate de doctorul pediatru, Eugenia Alsaied Bobocescu.


ACORD de PARTENERIAT cu OPERA COMICĂ PENTRU COPII, BUCUREŞTI, încheiat la 23.01.2014. Scopul parteneriatului îl reprezintă colaborarea în vederea derulării proiectului MUZICA ŞI EDUCAŢIA, proiect iniţiat în urmă activităţilor comune desfăşurate de către cele două instituţii.


PARTENERIAT cu FUNDAŢIA PAVEL, în vederea organizării unor obiecte decorative, mărţişoare, lucrări artistice ce sunt vândute în cadrul unor târguri, iar banii obţinuţi sunt viraţi în contul ASOCIAŢIEI PAVEL, pentru ajutarea copiilor cu boli incurabile.


PARTENERIAT cu ARTIŞTII PLASTICI MIHAELA ŞCHIOPU, IONEL ISTOC, ALEXANDRU POTECĂ în vederea derulării unor proiecte artistice în cadrul cărora sunt realizate lucrări plastice cu copiii din grădiniţă, care sunt expuse în Galeria Grădiniţei ELITE şi în alte spaţii expoziţionale.


PARTENERIAT cu FUNDAŢIA MOTIVATION, ILFOV în vederea colectării lunare a deşeurilor din hârtie, care sunt reciclate în cadrul activităţilor acestei fundaţii şi hârtia rezultată este folosită că suport la lucrările realizate de copii şi tinerii cu handicap.


PARTENERIAT cu TEATRUL ION CREANGĂ. Scopul parteneriatului este:

 • Reglementarea colaborării dintre părţi în vederea facilitării accesului copiilor la manifestările culturale şi artistice organizate de Teatrul Ion Creangă în cursul stagiunii 2013 – 2014, la Sala „Rapsodia” (Str. Lipscani, nr. 53, sector 1, Bucureşti) şi în locaţii partenere ale Teatrului;
 • Reglementarea colaborării între părţi privind organizarea de ateliere de către Teatrul Ion Creangă la sediul şcolii, în cadrul Programului educaţional “Ora de teatru şi poveşti”;

OBIECTIVELE PARTENERIATULUI:

 • familiarizarea preșcolarilor cu valorile artei teatrale românești si universale, prin participarea la spectacolele si atelierele interactive organizate;
 • dezvoltarea creativității copiilor prin vizionarea si participarea la spectacole si ateliere de creativitate;
 • dezvoltarea abilitaților interpersonale si psihosociale ale copiilor;
 • dezvoltarea gustului pentru frumos, pentru teatru si familiarizarea elevilor cu deprinderile unui comportament civic elevat.

ACTIVITĂȚI DESFĂȘURATE:

 • spectacole de teatru;
 • spectacole – lectură;
 • ateliere de creativitate; 
 • ateliere de introducere în teatru si artele spectacolului;